Hoe ziet jouw atelier eruit?

1 november 2024

Hoe ziet jouw atelier eruit?

Afgelopen donderdag hebben wij onze “Partner in Crime” avond gehad. Een avond georganiseerd voor de mensen die met ons werken op de projecten van Wasbeer & Pauw. Bedoeld om elkaar te zien, met elkaar te blijven verbinden en geïnspireerd te raken! Vanuit de overtuiging dat als we ons gezamenlijk blijven ontwikkelen we tot meer beweging in staat zijn 😊 .

We hebben ons deze avond laten inspireren door Merlijn Twaalfhoven, afgestudeerd componist aan het conservatorium, en nu creatief onderzoeker.

Merlijn heeft ons meegenomen in hoe ieder van ons een ´een kunstenaarsmindset” kan activeren en daarmee een rol van betekenis kan spelen bij het aanpakken van grote en kleine (wereld)problemen. Middels een visualisatie betraden we een wereld van generaties die nog gaan komen en werden we aangezet in jouw rol vandaag de dag en de invloed op later.
Hoe zorg jij ervoor dat je een goede voorouder bent? Dat was de vraag. Een mooie vraag die je als individu, maar ook als groep aanzet. Wat is onze bijdrage?
En de 2de vraag die Merlijn ons stelde was: hoe ziet jouw atelier eruit? Wat heb jij nodig om te kunnen creëren? Waar de tijd even stilstaat? Vragen die de moeite waar zijn om te delen!

En zo stoppen we na donderdag weer wat extra inspiratie in onze rugzak voor onszelf, voor ons als groep, voor onze klanten en onze omgeving. Op naar een volgend samenzijn die we ook hier weer kunnen delen!

7 april 2025
Wanneer je op deze manier wordt vastgelegd kan je niet wegkomen met een blij verhaal terwijl je je zo niet voelt of met een grap om ongemak weg te poetsen of een ander masker waarmee je iets hoog wil houden.
28 maart 2025
Michèle Houben had een succesvolle carrière in de reclamewereld, maar na de geboorte van haar kinderen ging ze nadenken: waar word ik écht blij van? Het antwoord vond ze in haar passie voor mensen bij Wasbeer & Pauw.
16 december 2024
Uiteindelijk gaat het om meedoen en bijdragen De gemeente Meierijstad werkt samen met Wasbeer & Pauw om binnen de opvang en ondersteuning van Oekraïense (OEK) nieuwkomers “visie aan praktijk” te verbinden. Het doel? Zelfredzaamheid bevorderen – niet alleen voor de bewoners van de opvanglocaties, maar ook voor de teams die hen begeleiden. Stap voor stap zijn we gezamenlijk op verkenning gegaan. Hoe ziet onze visie eruit, wat hebben we ervoor nodig om het van papier naar de praktijk te krijgen. Wat betekent dit voor ons als team? En hoe vertaalt zich dat in onze samenwerking. Een doorleefde visie als uitgangspunt Vanuit Wasbeer & Pauw zijn we ervan overtuigd dat een complexe context als een opvang vraagstuk, vraagt om een heldere visie, die makkelijk te vertalen is naar de praktijk en waar je vanuit kunt werken en samenwerken. Dat maakt dat je altijd, ook in de hectiek of in de emotie op een gezamenlijke afspraak kan terugvallen. Het creëert helderheid voor zowel de medewerkers op locatie als voor de bewoners. We gaan richting einde van dit mooie en interessante proces met ongelofelijk bevlogen professionals. Afgelopen week mochten Leonie Zoutendijk en Vivian Hendrikse het team faciliteren bij de 2de training gericht op: samenwerking met collega’s vanuit de visie. Hierin wordt besproken wat constructieve communicatie inhoudt, hoe je effectief feedback geeft en ontvangt, en welke impact jouw woorden hebben op anderen. Het doel is om elkaar beter te begrijpen en efficiënter samen te werken. Hoe doe je dat? In het nieuwe jaar sluiten we af met en hóe communiceren we dat naar onze Oekraïense nieuwkomers vanuit de visie? Hoe kom je over, wat is jouw aanpak tijdens spreekuren, en hoe stimuleer je bewoners om zelfstandiger te worden in lijn met de visie? Met deze holistische aanpak die de visie en praktijk verbindt bouwen we samen aan een Meierijstad waarin iedereen, inclusief nieuwkomers, kan bijdragen en meedoen. Wil je meer weten over onze werkwijze kijk dan op: www.wasbeerenpauw.nl
Show More